Sumber:Nora@Dunia Kecil Kita
Bahan:
Daging ( di potong kecil)
Bawang Merah
Bawang putih
Halia (1 inch )
Serbuk Kurma Babas (ayam dan daging) *serbuk kari dibancuh sikit dengan air*
Santan ( saya guna santan pekat)
Garam
Kentang
Garam
Perasa
Cara:
1. Bawang merah, bawang putih dan halia di blend halus
2. Panaskan minyak
3. Masukkan bahan blend (gaul rata) sampai naik bau
4. Masukkan rempah kurma ( saya suka letak banyak, nak kan rasa kari kaw.. hehe)
5. Gaul rata .. tumis hingga pecah minyak
6. Masukkan daging (gaul rata) masak dalam 5 minit ~letak air secawan
7. Masukkan kentang.. (gaul rata.. masak hingga kentang agak empuk)
8. Masukkan santan pekat tadi..
9. Letak garam dan tomato dan cili
10. Tutup api
No comments:
Post a Comment