Hari ini hari ke 5 puasa..kejap je masa berlalu..semalam saya berbuka di kedai mamak hahaha...Hafiz Corner kt Bandar Baru Ampang..teringin pulak nak makan nasi bukhara kt situ...sedap nasi nyer..ok lah kita pergi ke menu kita
Sambal gesek ni atau ada juga dikenali sebagai sambal 3 beradik..memang sedap dan membuka selera...makan dengan nasi panas dan ikan masin fuh!...memang terangkat.. sambal ni bole dibuat 2 cara...satu bahan2 tidak dimasak.. dan satu lagi bahan2 di goreng dulu baru ditumbuk..ikut ketahanan perut dan kesukaan..
Bahan2 ikut suka ye kalau nk banyak lebihkan bahan
Bahan:
Cili padi segenggam (saya suka byk2 cili padi...baru terangkat hehe)
Bawang besar di potong 8
Ikan bilis segenggam
Garam
Cara:
1. Semua bahan diatas di basuh bersih dan di tumbuk tambahkan garam
2. Semua bahan diatas di goreng masak dan ditumbuk dan letak garam
Siap...
No comments:
Post a Comment